28 feb. 2011

En fantastisk Cascais virkad av Asta - sååå ljuvlig!


Asta med bloggen Asta på vift har nu gjort färdigt sin Cascais. Otroligt lik originalet och otroligt vacker. Mina små mormorsrutor ligger o rodnar i virklådan.....men de ska nog bli en sjal snart med om än inte lika elegant :-)

Astas sjal är ihopsydd, kanske kan det vara ett alternativ för mig med. Funderar på att eventuellt virka samma yttervarv som Cascais om rutorna inte blir förstora av det bara.



Mer bilder finns i hennes blogg - här. Bilden ovan är Astas egna som jag lånat från bloggen.

Ha en fin dag därute!

27 feb. 2011

Att virka en halv ruta...


...började jag fundera på igår. Låg till sängs största delen av gårdagen med konstigt magont. Intervallsmärtor som kom och gick. Men virka lite orkade jag och började försöka mig på halva rutor. Hittade en bra Youtube-film som visade principen - här. Vet inte riktigt hur man gör cascaisrutan i halvformat men det klurar säkert mina virkgurus Affi o Lingon ut :-D

Har nu virkat en 60-70 rutor, dock vanliga mormorsrutor. Och ska väl ha en 30 st till och några halvor. Kan inte bestämma mig för hur jag ska montera rutorna dock, vill inte ha sjalen för kompakt utan lite mer genombruten. Får bli någon kedja av luftmaskor antar jag? Det är ju fördelen med cascaisrutorna - att man virkar ihop dem allt eftersom man producerar dem.

Bild lånad av Rens fibre art

26 feb. 2011

Förtjust...igen....




Har spanat på Avalon tunic i white sedan bilderna släpptes. Förbokade en på DF men släppte den till förmån för andra plagg. Nu när det äntligen dök upp bilder på den i dark grey fick jag ha-begär igen.... Så ljuvligt med broderier o blommor i lite red, ser ut att vara lite dark magnolia i sömmarna på ärmen också. Mitt enda frågetecken är den lilla puffärmen - det funkar inget vidare när man redan är bredaxlad. Men jag hoppas att min axelbredd fyller ut så att det inte blir så mycket puff över....
Någon som provat modellen och kan yttra sig om "puffärmen"?

Bilder lånade från Folk och Deepfling

25 feb. 2011

Oootroligt billiga skönhetsprodukter och parfym

Bad maken kolla priser på Clean original edp som jag älskar när han var ute o flög.
599 kostade 60 ml och då tänkte jag att jag kan säkert hitta ett bättre pris på nätet.
Mycket riktigt! fragrancex.com hade den för 366 kr + att jag köpte mina Clinique-krämer för ett par hundra billigare än de kostar här hemma! Och som om det inte var nog hade de dessutom gratis frakt om man skrev in FREE i kupongfältet!

Kollade upp företaget på Bizrate och de hade fina omdömen så jag hoppas det är ett seriöst företag. Är det någon som handlat från dem?

Natti,natti!

Kalas, bokrea och spännande besked.....

Fredagen har bjudit på lite jobb, packande av Tradera-auktioner, posta, handla, bokrea, Mc Donalds, barnkalas och allmänt flängande - har nu landat på min favoritplats - liggandes på mage på en madrass på golvet. Efter mina 3 diskbråck kan jag inte sitta några längre stunder utan ryggen vilar bäst i magläge.


Som sällskap har jag älskade maken som återvänt från Frankrike, min mamma, min dotter och ett stooort glas rödvin + en färsk kokosnöt i bitar







Maken ringde hem vid lunch med en väldigt spännande nyhet som kan förändra våra liv dramatiskt om vi tackar ja....vi ska fundera o diskutera så berättar jag mer senare!

Nu ska jag bara ligga här o ha det gott en stund - hoppas ni har en riktigt skön fredagskväll därute!

24 feb. 2011

Dagens tårta och gårdagens outfit

Dagens tårta är till lilla fina Livia som har 4-års kalas imorgon. Jag och Matilda ska klä oss fina och gå dit! Födelsedagsbarnet önskade sig fåret Shaun på och detta var vad jag fick till. Lite överviktig men det får duga :-)
Inuti är det päron-, vanilj- och jordgubbsmousse i 3 lager. Spacklad med päronsmörkräm och täckt med sugarpaste.
Smörkrämen är ett recept jag kommit fram till själv - en riktig räddare i nöden - lika delar av philadelphia, smör och smält vit choklad blandas ihop - suverän konsistens att spackla och spritsa med och god att smaksätta med essens. Färskosten ger fräschör och den blir inte alls lika söt o jolmig som en smörkräm med florsocker - rekommenderas! (3X100 g är lagom till att spackla en tårta)





Här har vi en dagens från igår och förrgår - är inne i en dimma av trötthet just nu så det blir ackumulerade inlägg...
Bjuder också på mitt trötta fejs - trots all sköns skönhetsprodukter ser jag precis lika trött o sliten ut som jag är - tyvärr...


Tunika från Lindex, bälte HM, svarta tights och knäsockor från Lise Sandahl. Är nog den sämsta kvalitet jag stött på - de sprack i kanten på 5!!! ställen när jag skulle ta på dem första gången - och mina ben är inte särskilt tjocka...mutter..... Så jag får vika in kanten för att dölja trasorna. Som tur är köptes de på rea men jag rekommenderar inte att köpa dessa sockar!!!



Här har vi Ka-ching wrap i dark berry med ett gammalt men älskat (från 2005 tror jag..)sammetslinne med spets under. Halsband från Snö.

Ser verkligen fram emot HELG och att maken kommer hem igen - så jag får soooova. Har en liten tjej som vaknar på nätterna och vill gå upp o se på barnprogram mitt i natten - inte helt bra för varken hennes eller min nattsömn.

Hoppas ni har en riktigt fin kväll därute!

23 feb. 2011

Ponchon reser vidare...


...ut på Tradera. Om någon är intresserad finns den här.Hoppas den hittar ett riktigt gott Molly-hem för det förtjänar denna lilla juvel. Skulle tro att är man under 1.75 och inte har brottaraxlar sitter den bra på storlek 0-3
Kommer även att lägga ut lite fler sample plagg ikväll.

Dagen har bjudit på jobb i form av skapande av utbildningsmaterial - not so fun but necessary...
Sedan lunch på japansk restaurang med Matilda och min mamma. En snabb shoppingsväng hanns med och en himmelsblå sommartunika från Joy slank allt ned i påsen.
Ja just det - har hunnit fylla en tårta med. Jordgubb, vanil och päronmouuse i 3 lager. Blir riktigt maffig och hög :-) Den ska imorgon kläs med grön sugarpaste, fåret Shaun och lite spritsat gräs ( och någon liten blomma kan jag nog itne motstå att peta dit..)

22 feb. 2011

Domino- eller snöbollseffekt?


Är det någon mer som råkar ut för snöbollseffekten vad det gäller OM och kombinationer? Det hela börjar med att jag gillar ett plagg och börjar fundera på kombinationer, vilket leder till att jag inbillar mig att jag bara måste ha vissa andra plagg som passar sååå bra till. Sedan brukar det fortsätta med att jag hittar nya godbitar och så börjar jag kombinera dem...osv tills jag skulle behöva sälja huset för att ha råd....
Och det måste ju vara så de bygger upp kollektionerna? Att man ska fastna för plagg som matchar och kan kombineras och skapar merbegär?
Tidigare köpte jag ett drömplagg och så var det bra med det. Nu är det helt plötsligt ingen ände på ha-begäret - jag vill ha,ha,ha både det ena och det andra - för det vore så fiiiint ihop, och så fint på miiiig..... :-)

Har tillbringat en lång stund med att "torrshoppa" som jag kallar det - letar upp mina favoriter, kombinerar till perfektion, klickar ner det i varukorgen, tar ett djupt andetag och............. stänger browserfönstret. Helt gratis men inte särskilt tillfredställande - ungefär som att torrsimma :-D

Köpte en Ka-ching wrap i dark berry - öhhh jag måste ju ha en rock-a-fellow silk slip dress i samma färg. Och när jag har den silk slipen mååååste jag ju ha en LK i dark berry med. Och på tal om LK, jag har ju en i dark rose på väg - åh så snyggt det vore md en silk slip i dark rose att ha under osv, osv, osv

Känner någon igen sig???

Odd Molly crochet poncho #712




Här kommer lite bilder på Chrochet poncho #712
Efter att ha sovit på saken har jag nog kommit fram till att den skulle vara snyggare på någon som inte är lika axelbred som jag. Jag vill ju helst inte lägga fokus på axlarna och längden utan mer på mitten av kroppen och midjan.
Tycker fortfarande den är heeeelt jluvlig i färg, material och utförande men skulle nog passa perfekt på någon som är av medellängd och -bredd :-)
Får väl bli nästa virkprojekt istället och då göra den 25% större kanske....

21 feb. 2011

Johnnys boutique - crochet ponhco är min - jippi!!!!!!!!!!

Idag kom mitt paket från Johnnys boutique!!! 1,5 vecka tog det och jag är SÅ nöjd.
Tänk att jag har den här nu!!!! :




Färgerna är heeeelt ljuvliga och fransen har glimmrande guldtrådar invävt - I'm in love!!!

Och några andra små godingar slank med men mer om dem vid ett senare tillfälle.....

Min bloggrabatt BLOG10 som ger 10% gäller fortfarande + att om man reggar sig för nyhetsbrevet får man 15% - vet inte om de går att kombinera men det går ju alltid testa. De körde samma princip som Deepfling vad gäller värdet på paketet ;-)
Stefanie som jag haft kontakt med är supertrevlig och eftersom mitt paket kom lyckligt fram känns det som ett seriöst företag

Söndagseld, måndagsblues och tidsbrist

Gårdagen bjöd på skogsutflykt med grillning - en repris från förra söndagen :-) Så underbart att vara ute, sitta vid öppen eld, gå på upptäcktsfärd med barnen, höra isen knaka och sitta med ansiktet i solen....Väl hemkommna luktade vi som vi hängt på rökning i en vecka...


Veckan som kommer blir lite annorlunda mot vanligt. Maken är på jobbresa så jag och M är ensamma. Vi klarar oss jättebra vet jag men jag kommer att sakna honom!

Sedan ska jag hinna modellera 3 figurer i sockerpasta + göra en tårta. En Pikachu, en Treecko och en Fåret Shaun. Har knappt gjort några tårtor de senaste månaderna då jag tappat lust och inspiration. Tror mycket det beror på att det är så tidskrävande - en figur tar kanske 2-5 timmar att göra, en tårta allt mellan 5 och 25 timmar beroende på storlek och detaljer. Och för att få loss den tiden måste jag antingen ta ledigt eller välja bort tid med familjen....
Men nu vet jag vad jag ska göra på kvällarna denna veckan i alla fall :-)
Med lite tur kommer min mamma på besök ett par dar också och då brukar jag få fantastisk hjälp med det mesta.






Hoppas ni har en riktigt bra måndag därute!

20 feb. 2011

Dagens tårta!





Denna tårta var en av mina första. Vi var några ur mammagruppen som skulle ha tacokväll och jag tog med mig tårta som dessert. Browniebottnar med hallonmousse och mjölkchokladmousse inuti. Täckt med hemmagjord chokladmarschmallowfondant ( MMF). Supergod men svår att jobba med. Kanske den buckligaste tårta jag gjort :-) Men jag brukar tänka som så när det inte blir som jag tänkt mig att man får ta det som konstnärliga utmaningar och dekorera så uppmärsamheten dras till något annat.

19 feb. 2011

Solig dagens!




Så var då min nya darling struken och redo för användning. Här tillsammans m Dolce skirt i cabaret o ljusa jeansleggings.

Idag blev det en tur till Freeport - hade tyvärr ingen kamera med så inga bilder men jag kan rapportera att det fanns massa provkollektionsplagg i storlek 1 från S/S 2009 till 75 % och en hel del av det vanliga sortimentet som var 50% rabatt. Har aldrig funnits så mycket fint när jag varit där tidigare!

18 feb. 2011

Paket 2 - och en fripassagerare.....

Mitt Ka-ching set i dark magnolia fick åka ut på Tradera o snabbt som attan klickade jag hem en Ka-ching wrap i dark berry - och vi älskar varandra :-D
Superklädsam modell, vackra broderier och en färg jag verkligen gillar!
Funkar till det mesta och kommer sannolikt att användas flitigt.
Dagens bilder togs i badrummet för bätte ljus - min stökiga hylla och prickarna på spegeln får ni försöka bortse ifrån.....och den djupa urringningen är bara för hemmabruk ;-)

Ser du något konstigt på bilderna?







Nej den kom inte med paketet från Ajabaja utan las till av min personliga stylist - Matilda 3,5 år :-)

Ha en riktigt bra fredagskväll därute finingar!

Paket 1





I ett av mina paket kom denna goding som jag letat efter - Early spring tunic i dark magnolia. Här har vi den rätta starka färgen som jag gillar. Bra passform om än något tight i armhålorna. Spetskanten runt kragen vill gärna flärpa upp sig men det ska jag fixa med några osynliga stygn tänker jag. Det var en hård kamp på Tradera om den men det blev ändå ett godkänt pris tycker jag mot nypriset.
Tror det blir en perfekt tunika för jobbet.
Återkommer med provningsbild när jag strukit den!

Paket och Odd Molly fall 2011

Igår damp det ner 2 små godingar - en är en definitiv "love for ever" och den andra är mer tveksam vad gäller passform. Färgskalan går i dark berry och dark magnolia - återkommer med bilder senare!

Deepfling har lagt ut en filmsnutt och massa bilder på Fall - och vad skådar mitt öga om inte en Dolce skirt? Det har ju ryktats att underkjolarna skulle försvinna men här ser det ut att vara en uppdaterad variant med powderfärgad mesh i volangen. Tycker den midnattsblå/lila färgen ser riktigt läcker ut:



Och sammetsbyxorna med broderier o små knappar - lovely:


Leggings eller om det är de där konstiga "stay upsen" utan fot? Snyggt mönster i alla fall:

17 feb. 2011

"Kavajvcardigan" omöjlig att matcha??




Min fina kavaj/cardigan som jag fick hem häromdagen visade sig svårmatchad...Hmm - ett inte så genomtänkt köp med andra ord.
Tror att ett par slitna jeans och ett vitt linne skulle kunna vara snyggt - så man inte får volangchock! Men har inga jeans än - 3 kg till och målvikt så ska jag belöna mig med det tänkte jag :-)

Gillar den skarpt men är det för mycket volanger kanske ändå? Färgen och att den markerar midjan gillar jag också men jag vet inte riktigt vad jag ska ha den till?
Hade det varit en Ódd Molly hade den nog fått flytta men nu kostade denna bara några hundralappar så det var inget dyrt inköp.

På bilderna tog jag Dolce skirt i cabaret och drog upp som en topp. Funkar ju färgmässigt i alla fall...
Min stökiga hall som skymtar i kanten får ni på köpet ;-)

Behålla eller flytta - vad tycker du? Honestly?

16 feb. 2011

Dagens tårta!

Sockersött, tjejigt, fjärilar, blommor, rosa och puttenuttigt var önskemålen och så här blev tårtan. Det är en 30-bitars doptårta. Mjölkchokladmousse och chocolate fudge frosting som fyllning mellan saftiga chokladbottnar - en riktigt chokladchock! Supergod kombination då moussen är luftig och len, fudgen mäktig och rik och bottnarna chokladiga och goda...mmmmm....
















Varför LCHF?

Som säkert en del av er förstått lever jag efter LCHF - Low Carb High Fat. Och ni kanske undrar varför?
För mig är det inte en diet eller kur utan ett sätt att må bra. Det handlar inte bara om att äta mycket fett och minska kolhydraterna utan att äta så ren, naturlig mat som möjligt och minska på kemikalier och tillsatser. En av grundtankarna är att man ska äta den mat som vi av naturen är avsedda att äta och på det sättet få den vikt och hälsa som vi är avsedda att ha.

Egentligen började det med att jag efter graviditet och förlossning fick kronisk foglossning och ledvärk i fötter, knän, höfter och fingrar. Jag lyckades tyvärr gå upp närmere 45 kg under graviditeten vilket också slitit på lederna. (Ett halvår innan jag blev gravid fick jag dessutom 3 diskbråck så ryggen var ett problem också) Läkarna kunde konstatera att de värkande lederna var inflammerade men att det inte var något reumatiskt. Jag fick recept på värktabletter och uppmanades kontakta en sjukgymnast vilket jag gjorde. Dock hjälpte dessa åtgärder inte - desto mer jag tränade och promenerade desto ondare fick jag.
Tänkte då att om jag går ner de 25-30 kg som kvarstod skulle nog problemen minska. Satte igång att räkna kalorier och motionera och gick på detta sätt ned ca 15 kg.

Sedan läste jag om LCHF och att denna kost gör att man får i sig mindre av de inflammationsdrivande ämnena vilket borde kunna gynna mina leder. Dessutom skulle man kunna få bättre sömn och minska i vikt. Läste allt jag kunde komma över från båda" läger" för att skapa mig en egen bild. Och blev väldigt nyfiken och bestämde mig för att testa. 7 månader senare ser det ut så här:

1. Sover som ett barn - innan LCHF hade jag inte sovit en hel natt på minst 10 år!
2. 12 kg har jag gått ner och är återigen normalviktig (vilket jag varit hela livet innan jag fick barn)
3. Mina ledproblem är ett minne blott - ryggen är som den är men det är nog mekaniskt.
4. Humöret är jämnt och stabilt.
5. Magen är lugn som en filbunke.
6. Sötsug och överätning är inga problem längre. Jag äter när jag är hungrig tills jag är mätt och kroppen verkar själv justera mängd.

Jag var inte alls övertygad innan jag började men punkterna ovan gör att jag inte kan tänka mig att gå tillbaka till vanlig kost. Nu är planen att stabilisera vikten och se vilken kolhydratnivå jag kan ligga på för att må bra och stå still.
Upplever inte att jag saknar något i matväg, det enda minuset är väl att jag inte vill äta allt som bjuds när jag är bortbjuden el går ut och äter. Men det är en självvald konsekvens och hälsovinsterna uppväger det med råge.

Vill du läsa mer om LCHF rekommenderar jag Kostdoktorns hemsida som innehåller mycket bra information.

Ha en fin dag!

15 feb. 2011

Ett litet paket....




....dök upp idag. Har suktat efter denna goding ett tag och nu är den min. Något mellanting mellan kofta och jacka får man kalla den. Jag har ju snöat in på färgskalan dark magnolia, magenta, cabaret, fuschia osv - och på att handla på ebay :-)
Superfin passform och jag älskar knytbandet i sammet men jag vet inte vad jag ska ha till - får nog bli ett basic linne och jeans helt enkelt. Allt med vanlonger, spet o dyl går bort iom att plagget har så mycket som händer i sig självt. Dolce skirt i cabaret passar perfekt färgmässigt iofs...
Ska prova o fota så får ni se hur den ser ut på också.