31 mars 2011

Minzo har 20% rabatt mellan 18-21 idag....

... med koden VÅR 11 och jag passade på att klicka hem en Breathless strap dress i powder. Tänker mig den med jeansjacka och powderfärgade leggings från Cream. Eller bara som väldigt användbar och skön klänning hela sommaren helt enkelt. Provade den hos Minzo härom veckan och tycker den är bra mycket finare på än vad bilderna visar.





Nu har jag bara 5 rutor kvar av mina 91 till min sjal jag virkar. Ska lägga upp bilder snart! Färgmixen blir riktigt bra till min Grandmas i dark magnolia precis som jag hoppades. Har bestämt mig för att virka ihop rutorna med ett guldfärgat garn och sedan får jag se om fransarna blir multifärgade eller guldfärgade.

Hoppas ni har en bra torsdagskväll mina vänner - kram!

30 mars 2011

Dagens och full bloomers i verkligheten....

Idag har jag och M varit på Drottning Silvias barnsjukhus och gjort ultraljud av hennes njurar och urinvägar. Besked får vi om någon vecka. Blev dock lite oroad då sköterskan ägnade 2 minuter åt höger njure och 10 minuter åt vänster ( den hon haft ont i). 3 bilder på första njuren och 25-30 på andra....Håller tummarna och ber en bön att det inte är något fel....

Idag damp full bloomers ner från Lisen.dk - fina men inte riktigt så mycket kärlek som jag trott att det skulle vara. Vi får se helt enkelt. Provar dem här med Early spring tunic i dark magnolia, ni får ursäkta min stökiga hall och flammiga spegel....:




En bild i solljus för att visa metallicglittret:


Och en dagens från igår. Topp från Monsoon och jeansleggings från Kappahl. Toppen gör sig bäst till solbränna men fick komma fram igår då jag hade total brist på inspiration.

29 mars 2011

När man inte orkar laga mat....


...kan någon annan göra det tycker jag :-) Så idag åt vi på en lokal japansk restaurang. Lite lurigt att hitta något på menyn som inte innehåller massa socker men en sashimi var precis vad jag var sugen på. Superfräscht och gott (utom den lilla biten rå bläckfisk - första och sista gången jag provade det...)

Lilla M åt kycklingspett och envisades med att använda pinnar = ris över hela henne.

Sen strosade vi till leksaksaffären och köpte presenter och okynneshandlade lite till M.

På lunchen idag hann jag prova Canna och Hookup S/S i storlek 3. Bägge funkade men hade varit snäppet bättre i storlek 4. Trist med butiker som inte ens tar in storlek 4 - där är Minzo bra som tar in extra i storlek 4 istället. Men det beror väl på kundgrupp...
Men nu vågar jag köpa på nätet när jag vet hur de sitter - om rätt storlek dyker upp.

Hoppas ni har en fin kväll - kram!

Det ena leder till det andra......


....och när man har ett par full bloomers på väg behöver man ju något att ha till - eller hur?
Gårdagens impulsklick blev en moss dress i dark magnolia. Inte så genomtänkt och jag misstänker att det är en modell som blir för kort på mig - men jag ska prova och så får jag returnera om den inte funkar.
Vad som hände med min strategi att inte köpa mer innan höstkollektionen förutom billiga basplagg av andra märken? Öhhhh - kan man skylla på snön här med kanske?
Föll dels för färgen och dels för den fina passformen som visats i flera bloggar.
Ja,ja vi får se om det blir en "stay or go"!

28 mars 2011

My preeeciiioousss.......


One pair of bloomers to rule them all, one pair of bloomers to find them, one pair of bloomers to bring them all and in Odd Molly bind them......

Fianlly I got a pair! Lite tur ska man ju ha ibland eller hur? Efter att ha ringt alla svenska butiker som tagit in dem och missat dem med ett par minuter varje gång knep jag ett par hos Lisen.dk idag. Tog storlek 4 vilket sannolikt blir för stort efter vad jag läst men jag tänker justera dem i midjan istället så jag i alla fall får dem så långa som möjligt. Tänk så snyggt till min Grandmas coat i dark magnolia, under blues skirt och till early spring tunic ( hoppas jag i alla fall!)


Ha en fin dag - hoppas solen skiner där du är också!

27 mars 2011

Kalasdag och kalastankar

Idag ska Matilda på barnkalas hos en kompis och jag funderar på hur vi ska ordna runt hennes eget kalas. Fram tills nu har vi haft ett stort kalas med familj och vänner men nu när hon fyller 4 år känns det som att man borde börja med ett riktigt barnkalas också? Ska man då ha 2 kalas på en dag eller sprida ut det - vad blir roligt för henne och vad orkar jag själv? Hur gör ni andra?

Tårta och kalasbord ska det ju bli så klart. Förra året gick allt i pasteller och jag tror vi kör på samma i år då vi har dukar, vimplar, sidenband mm kvar som kan användas igen. I år ska det förhoppningsvis bli en sagoslottstårta också!

Önskar er en fin söndag mina vänner - kram!

26 mars 2011

Färgstark mormor och rosa tält - dagens



Jag trotsade termometern som sa 0 grader och drog på Grandmas - funkade perfekt för inomhusshopping på ToysRus, Ikea och Coop :-)
Under har jag wigwam i dark pink och runt halsen en lila/rosa halsduk med spetsar som jag köpt på den lokala klädbutiken - okänt märke men omtyckt ändå!

Wigwam dark pink - en tidig OM-dröm som jag suktat efter länge och nu är den min till fyndpris :-D


Lite solsken och rufsigt hår vill jag bjuda på också - nu ska jag tillbaka ut på altanen och njuta av värmen.
Ha fortsatt fin lördag mina vänner - kram!

Good morning sunny Saturday!


Vaknade 6.15 idag - inte så konstigt för jag la mig 21.15 ha,ha
Känner mig i alla fall pigg och utsövd - skönt! Har kännt mig som ett vrak denna veckan så känslan av att var utsövd är obetalbar.

Solen skiner och det ser ut att bli en kall och klar dag. På agendan står lite shopping av sparkcykel till min lilla sötnos och utlovat snickrande av en spjälsäng till nallen.( varför lovar jag sådana saker????)

Funderar på att inviga min grandmas coat idag även om det är kallt - om temperaturen bara stiger några grader så borde det gå :-)



Ha en fin lördag mina vänner - vi syns senare om ni vill, kram!

25 mars 2011

Våffeljärn, plattång och Cosmopolitan


Idag har jag och Avalon varit ute på vift igen och haft en riktigt bra dag ihop. Trivs fenomenalt bra i denna tunika - nog min favoritMolly at the moment.

Känner mig modig idag så jag bjuder på lite närbild på frisyren och makupen.Försöker sminka mig ganska diskret och klassiskt till vardags - foundation, rouge, ögonskugga, lite eyeliner och mascara + ögonbrynspenna. Plattången åkte fram imorse i alla fall men jag får villigt erkänna att jag är ganska ofokuserad vid 05.30 på morgonen....




Sedan har jag varit en sväng hos min coach - mycket givande och lärorikt. Idag har det handlat om att våga, rädslor och begränsningar man sätter upp för sig själv.
Jag inser att en del saker som jag hållit fast vid hårt faktiskt inte behövs längre. Livet är annorlunda nu och jag kan faktiskt våga pröva nya förhållningssätt och helt enkelt skita i alla regler och bara leva! Yay!!! Lite känslan av att poletten trillar ner - när man inser saker med intellektet och dessutom känner att det är rätt med magkänslan.

Citatet nedan sammanfattar dagens samtal ganska bra:

"Det gäller att ha mod att vara den man är. Och inte tappa modet för att man är den man är." Torvald Gahlin


Så nu ska jag fortsätta dagen med att bara vara jag och njuta av min fredag. Som grädde på moset fick jag ett SMS imorse där en god vän bjöd in oss på våfflor o drinkar ikväll!




So long my friends!

24 mars 2011

10 000 besökare - dags att fira!


Idag hade räknaren trillat över 10 000 besökare - kanske inte så hög siffra i bloggvärlden men för mig som ganska ny bloggare är det fantastiskt!
TACK till alla er som tittar in!!!

Och självklart ska vi fira - eller vad tycker ni?



Vi gör det med en liten utlottning! Vad kan man vinna då? Jo jag lottar ut ett cupcake-kit!

1. 12 ljuva cupcake wraps som man enkelt fäster utanpå muffinsformen för extra piff. Se bild nedan.
2. 48 sockersöta muffinsformar från GreenGate.
3. Mitt bästa recept på cupcakes och frosting nedskrivet
4. Dekorationer till 12 cupcakes i valfri färg - blommor, monogram, nyckelpigor, humlor eller fjärilar tex. (De ätbara dekorationera gör jag för hand utefter dina önskemål och skickar i bubbelplast så brukar de klara sig fint under transporten.)

Om du kikar under kategorin Dagens tårta ser du olika typer av dekorationer. Det mesta går att göra i lagom storlek för cupcakes också.

Skriv en kommentar om du vill tävla (med din email-adress) för 1 lott och skriv om det i din blogg för 2 lotter - easy peasy!
Tävlingen pågår till 3 april.






Ha en fin dag därute - kram!

23 mars 2011

Dagens och en dröm



Idag har jag haft en lite mer arbetsam dag men helt ok. Dock ingen champagne eller annan flärd tyvärr ;-)

På mig hade jag:
Reedy tunic i Military
Dolce skirt i cabaret ( retar ihjäl mig på labeln...har dragit upp kjolen 108 gånger idag så labeln ska hamna under tunikan)
Svarta leggings Indiska
Rött linne med spetskant köpt på eBay (okänt märke)
Glasögon Evfa Attling

Bildkvalitén är inget vidare och jag letar ny mobil med bättre kamera - ska bara bestämma mig :-)

Håret är nyklippt som sagt var men jag hann inte platta det imorse så det är lite rufsigt - men jag är nöjd med klippningen ( mindre nöjd med tiden jag lägger på styling...)

Imorgon har jag en hemmarjobbardag = myskläder hela dagen och inget smink - det vill ni inte se va?

Måste bara berätta om min knäppa dröm jag hade i natt: Drömde att jag kom hem och att vi hade haft inbrott - smycken, tv osv var borta. Gick bort till min garderob där jag har mina OM - soprent men de hade lämnat galgarna kvar. Och det var just att de snott mina OM som gjorde mig galet arg och ledsen. Att de tagit mina vigselringar med diamanter oroade mig inte alls - ha,ha!

Ha en fin kväll mina vänner - kram!

22 mars 2011

En dagens, en bra och speciell dag

Idag mår vi ganska ok alla tre , peppar, peppar...
Jag har jobbat och varit hos min frisör som ni nog förstått att jag gillar ;-) Har ett tunnt hår som jag nog ärvt av min svenska mamma - och Eva är helt otrolig på att få det att kännas fylligt och bara falla på rätt plats av sig själv. Ska fota och lägga upp bildbevis imorgon! Min bror fick det tjocka håret med korkskruvar efter vår far ( han fick även året-runt brun hud och naturlig deffning....)

Jag har haft en riktigt bra dag idag på alla fronter - jobbet flöt på, hann fika med en gammal och riktigt god vän och fick håret klippt.
På hemvägen köpte jag plockmat och champagne för att fira att det idag var 6 år sedan vi möttes. Väl hemma möttes jag av en fin bukett med röda, långskaftade,stora rosor med gudomlig doft. Firar mer ordentligt gör vi om 1,5 vecka då vi har barnvakt och A har bokat bord på hemlig restaurang/ort - spännande!



När jag kom till jobbet låg denna lilla överraskning på skrivbordet:


Jag har så fantastiska kollegor som gör det till en ren glädje att gå till jobbet även om arbetsuppgifterna ibland är tunga och krävande. Tack för att ni finns!

Så här såg gårdagens ut ( gillar verkligen min nyinförskaffade wigwam - I LOVE pink!):




Ha en fin kväll mina vänner - kram!

21 mars 2011

Rapport från sjukstugan

Både man och barn var sjuka i går med hög feber o frossa och jag har gjort mitt bästa för att pyssla om dem. Jobbade halvdag, handlade och kom hem och då kände jag hur febern och värken började inta min kropp med. Så nu är vi hyfsat risiga alla tre så det blir inte så mycket bloggande. Hann fota en dagens på jobbet men orkar inte ladda över bilderna så den får komma imorgon. På mig hade jag i alla fall mitt senaste Traderafynd som jag klickade hem till ett löjligt bra Köp-nu-pris. Och under Creams underklänning Mitzy och svarta stickade leggigns från Lager157 - som för övrigt öppnat webshop och hade dessa leggings till det facial priset 100 kr för två par! Riktigt skön, icke-kliande kvalitet och bra passform.






Nu har jag bäddat ner mig med SATC-serien och en kopp thé. Ha en fin kväll mina vänner - kram!

20 mars 2011

Vårdrömmer och minns....

...satt och bläddrade igenom gamla foton och hittade dessa bilder som vi tog en helg i april i Mölle. Vi hade åkt dit för en romantisk weekend efter hårt slit med att renovera min lägenhet inför försäljning. Renoveringen sammanföll även med att jag fick 3 diskbråck så vi hade haft en tuff period. Dagen innan hade vi skrivit under på vår ny gemensamma lägenhet - en nybyggd dröm med öppen planlösning och 2 stor terasser. Vi checkade in på mitt lilla smultronställe och öppnade champagnen....
Det var en underbar helg - vi utforskade Kullahalvön tillsammans, åt goda middagar, solade och hade även vårt första gräl :-)


A ristade in ett minne....skulle vilja åka tillbaka och se om det finns kvar...
En något plågad Nadia med upptäckarlust trots ryggont
En liten mysig vik - dock var det för kallt för årets första bad :-)
De första gröna bladen i den vackra bokskogen


Vi tog oss naturligtvis ner till Nimis också


Sen följde graviditet, förlovning, flytt till hus och bröllop - the short story ;-)
( och det är Gula änkan jag halsar efter vigseln - inte en bärs - lite stil får man ju ha...)

19 mars 2011

Dagen i bilder

En liten bildkavalkad från dagen. Egentligen skulle vi haft gäster kväll men vi fick planera om då Matilda haft/har hög feber och inte mår så bra.
Dagens aktiviteter bestod först i potatistryck och målning med lilla hjärtat och sedan göra klart tårtan till mina fina frisör Eva Docnell på Makeme.

Matilda målar koncentrerat och med allt hon hittar - potatisar, penslar, papperstussar, händer o fötter....



Så här såg tårtan ut och den är till Evas sons 18-års kalas. Det kinesiska tecknet betyder "man", han gillar sin gitarr och håller på att ta körkort:


Tårtan är fylld med hallonmousse och vit chokladmousse mealln chokladbottnar. Spacklad med hallonfrosting och täckt med sugarpaste/marsipan i 50/50 blandning.


Så här fina rosor fick jag av Eva och hennes man som tack för att jag levererade tårtan till dörren!!


Efter lunch på Briggen i Allum och lite spontanshopping tog vi en fika i solen på vår altan. Hembakta bullar, kaffe och en Calvados till mig - mmmmmm........



Spontanshoppingen resulterade i en supersöt vårjacka och sjal till Matilda. 299 för jackan och 79 för sjalen på Kappahl. Dessutom med 25% rabatt på jackan med kupong.

Även jag hade sjal så klart - min fina tävlingsvinst från Creative Lounge/ Odd Molly-holic. Är jättenöjd med den!
Den heter Ida pink och är från Ester Eleonora


Kvällen avslutas med tacos och film.
Ha en fin lördagskväll mina vänner - kram!